Gripa a mai făcut o victimă. Este al 18-lea deces

Gripa a mai făcut o victimă. Este al 18-lea deces
O femeie în vârstă de 60 de ani a murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 18 de la începutul sezonului rece, anunţă, sâmbătă, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează, sâmbătă, prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, că o femeie în vârstă de 60 de ani, din municipiul Galaţi, a murit confirmată cu virus gripal tip B, avand condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal. Acesta este al 18-lea deces confirmat cu virus gripal în sezonul 2017/2018.

"Am văzut și eu informația, din păcate. Nu putem vorbi de epidemie, circulația virusului a început mai târziu și ne-a luat pe nepregătite. În stoc mai avem 100 de mii de vaccinuri, modul de distributie este important. DSP ar trebui să comunice nevoile, cred că sunt și dificultăți în comunicare. Prognoza este să se prelungească până în aprilie, poate nu e târziu să ne vaccinăm", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, la Realitatea TV.

Potrivit ministrului Sănătății, acolo unde sunt focare locale este obligatoriu de instituit măsuri stricte.

"Până la urmă sunt reguli, există pers care trebuie să vadă dacă aceste reguli se respectă. Sunt situații unde trebuie să limitam accesul și aici e o problema pentru că la noi este o modă să mergem la spital cu familia. Este o situație eu spun gravă și dificilă, când ai 18 decese nu e un lucru simplu", a declarat Sorina Pintea, potrivit realitatea.net.

 

Comenteaza