Grevă japoneză în spitale. De astăzi încep protestele şi în Sănătate

Grevă japoneză în spitale. De astăzi încep protestele şi în Sănătate

Cadrele medicale din Cluj încep, miercuri, protestele cu o grevă de avertisment în instituţiile publice de sănătate şi asistenţă socială, fără întreruperea activităţii, până la rezolvarea revendicărilor.

Protestul sindicaliștilor clujeni a fost anunțat în ședința de marți, 30 mai, în ședința lunară a Colegiului Prefectural Cluj, de către președintele SANITAS Cluj, Ovidiu Bota.

Tot săptămâna trecută, Consiliul Național al Federației Sanitas a transmis că "a decis că SANITAS va menține o presiune continuă asupra autorităților decidente ca avertisment că membrii noștri nu mai acceptă amânări sau soluții parțiale la revendicările sistemelor de Sănătate și de Asistență socială, astfel:

- Continuarea referendumului în rândul membrilor noștri de sindicat referitor la desfășurarea acțiunilor de protest;
- 7 iunie – declanșarea GREVEI JAPONEZE în instituțiile publice de Sănătate și Asistență socială, grevă fără întreruperea activității până la rezolvarea revendicărilor SANITAS;
- Continuarea negocierilor cu factorii de decizie;
- Analiza permanentă a stadiului implementării soluțiilor asumate de partea guvernamentală și stabilirea tipului și a calendarului de acțiuni ce se impun în raport cu rezultatele obținute".

Reprezentanţii Sanitas precizează că, în cazul eşuării negocierilor, Consiliul Naţional al Federaţiei va decide continuarea calendarului de acţiuni.

Comenteaza