Gheorghiţă: Experţii estimează că valul 4 va fi mult mai agresiv

Gheorghiţă: Experţii estimează că valul 4 va fi mult mai agresiv

Preşedintele CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiță, spune că valul patru al pandemiei va fi mai agresiv, aşa cum estimează numeroşi experţi. 

Medicul Valeriu Gheorghiţă spune că experţii estimează că valul 4 al pandemiei "va fi mult mai agresiv", iar diferenţele vor fi făcute de nivelul de imunizare al populaţiei şi de vaccinare.

"Cu cât numărul și procentul persoanelor vaccinate este mai mare, cu atât numărul de persoane spitalizate, numărul persoanelor admise la Terapie Intensivă şi numărul de decese va fi mai mic. Cu cât numărul persoanelor vulnerabile este mai scăzut ca acoperire vaccinală, cu atât riscul de creştere a numărului de persoane spitalizate cu forme severe sau de decese este mai mare", a explicat Valeriu Gheorghiţă, marți, în cadrul unei conferinţe de presă.

Președintele CNCAV a mai precizat că varianta Delta este mult mai contagioasă: "Are o transmitere de la o persoană la alta de două ori mai mare decât tulpina iniţială parentală şi cu 60% mai mare decât tulpina Alfa. În ceea ce privește virulența, se pare că ar creşte riscul de spitalizare de 2,5 ori mai mult decât celelalte variante virale de îngrijorare".

Comenteaza