Gheorghiță: E foarte greu doar cu populația urbană să atingem obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate

Gheorghiță: E foarte greu doar cu populația urbană să atingem obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate

Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a spus că, în condițiile în care jumătate din populație locuiește la țară, "e foarte greu doar cu populația urbană să atingem acest obiectiv" de 10 milioane de persoane vaccinate.

"Tocmai pentru că ne dorim o ușurare a accesului la vaccinare, vom promova foarte mult programarea directă, telefonic. Operatorul de call center (021.414.4425) va face programarea în centrul în care persoana dorește. Deja funcționează dar este insuficient exploatată. Operatorul va programa direct și va transmite când trebuie persoana să se prezinte la vaccin", a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Medicul a spus că pentru mediul rural se are în vedere crearea unor oficii de programare și că a fost eliminată limita de 9 persoane care puteau fi înscrise la vaccinare de pe un singur cont.

"Pentru mediul rural, dar nu numai, ne dorim să creăm acele oficii de programare în multe din instituțiile statului care sunt foarte accesate, primării, să existe un ghișeu în care să se poată face programări la vaccinare. S-a eliminat acea limită de 9 persoane care puteau fi înscrise de pe un singur cont. În momentul de față se pot înscrie nelimitat. (...) Suplimentar, tot pentru mediul rural, ne dorim să existe și posibilitatea de programare directă. Fie dedicăm un interval orar în a doua parte a zilei când oamenii se pot prezenta direct, în mod deosebit persoanele peste 65 de ani", a adăugat medicul.

Comenteaza