Gheorghiță, despre vaccinare: "Diferența de acum încolo va fi făcută de implicarea autorităților locale"

Gheorghiță, despre vaccinare: "Diferența de acum încolo va fi făcută de implicarea autorităților locale"

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că mersul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului depinde, de acum înainte, de implicarea autorităților locale.

Miercuri a debutat în România etapa de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Imunizarea adolescenților se face cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech. Copiii trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de un tutore legal, care va trebui să-și dea consimțământul. 

“În ultimele 24 de ore au fost peste 2.100 de programări în platforma națională, pe lângă persoanele care s-au prezentat direct la centrele de vaccinare. Știm că persoanele se pot vaccina fie prin prezentare directă, fie prin programare. Mă bucur că o parte dintre părinți a ales să facă programarea în platformă, pentru că în felul acesta putem asigura și un interval orar, dar și garanția că vom primi doza respectivă”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, miercuri, la inaugurarea unui centru de vaccinare pentru copii, în Capitală.

Până marți seara, în România au fost vaccinate 4.336.728 de persoane.

"Ne dorim ca în continuare să creștem numărul de imunizări, iar diferența de aici încolo va fi făcută de modul în care se vor implica autoritățile locale", a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Premierul Florin Cîțu anunța în aprilie că ținta României este de 5 milioane de vaccinați până la 1 iunie.

"Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține: – până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; – până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare", scria premierul Cîțu, în 9 aprilie, pe Facebook.

Comenteaza