Gheorghiță, către medicii anti-vacciniști: Când nu înțelegi un fenomen, suni un coleg

Gheorghiță, către medicii anti-vacciniști: Când nu înțelegi un fenomen, suni un coleg

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, a transmis un mesaj medicilor care refuză să se imunizeze și care promovează această opinie în public: să se abțină sau să sune un coleg ca să se informeze dacă au uitat ce au învățat.

"Sunt și situații de medici care ei înșiși nu au înțeles care e rolul vaccinului în  general. Când nu înțelegi un fenomen, mai bine te abții să faci recomandări sau suni un coleg care știe mai multe.

Și medicină e o știință care se învață și se uită.

Când vedem toate datele științifice, trebuie să ne raportăm la ele. Informațiile se bazează pe științe, nu pe crezul personal.

Să înțelegem că avem un rol foarte important în societate de educație sanitară primară. Vaccinarea e singură măsură pe care o avem că să ne salvăm de afecțiunile acestea. 

Nu pot înțelege de ce colegi, dar repet, sunt cazuri izolate, de ce colegi de-ai mei nu înțeleg cum funcționează un vaccin și care e rolul unui vaccin în prevenirea bolilor," a spus Valeriu Gheorghiță.

Întrebat dacă și în biserică, ar trebui promovat mesajul pentru vaccinare, Gheorghiță a răspuns: "Cred că da. Un mesaj pe care eu l-aș aștepta în perioada următoare ar fi: populația să aibă încredere în medici și oamenii să-și iubească mai mult aproapele".

Etichete
Comenteaza