Gheorghiță acuză probleme cu plata personalului din centrele de vaccinare. Ce spune Ministerul Sănătății

Gheorghiță acuză probleme cu plata personalului din centrele de vaccinare. Ce spune Ministerul Sănătății

Odată cu debutul etapei a treia a campaniei de vaccinare anti-COVID, autoritățile se pregătesc să deschidă noi centre de vaccinare, însă coordonatorii mai multor centre se plâng că personalul medical nu a fost plătit și că oamenii ar putea să renunțe să mai ia parte la campania de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, a declarat la Digi24 că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate și spune că oamenii ar putea să renunțe să mai ia parte la campania de vaccinare.

"Sunt semnale pe care și eu le-am primit și le primesc în ședințele cu județele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate. Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți. La debutul etapei a treia e important să se deschidă și alte centre de vaccinare și sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și că nu mai e o dorință atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare. Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remunerați ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități e mai scăzut", a spus Valeriu Gheorghiță.

Conform sursei citate, ulterior, Ministerul Sănătății a transmis că banii se vor da începând cu săptămâna viitoare.

Personalul medical din centrele de vaccinare va fi plătit începând de săptămâna viitoare, a anunțat Ministerul Sănătății. Totodată, vor fi achitate și cheltuielilor de organizare a centrelor de vaccinare. Sumele alocate plăților pentru activitățile privind vaccinarea sunt prevăzute în bugetul pe 2021, promulgat în 8 martie. Pentru luna ianuarie 2021 și o parte din luna februarie 2021, Ministerul Sănătății va realiza plăți în valoare de 4.184.000 de lei reprezentând plata personalului medical și cheltuieli de organizare a centrelor de vaccinare.

Comenteaza