Germania se pregătește să introducă vaccinarea obligatorie/ Restricții suplimentare pentru nevaccinați

Germania se pregătește să introducă vaccinarea obligatorie/ Restricții suplimentare pentru nevaccinați

Vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea deveni obligatorie în Germania din februarie, a anunțat cancelarul german Angela Merkel.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Vaccinarea în Germania ar putea deveni obligatorie din februarie, dacă Parlamentul german se va pronunţa, până la sfârşitul anului, în acest sens, a spus Merkel.

De asemenea, Germania va impune restricții suplimentare pentru persoanele nevaccinate – ceea ce mass-media locală descrie drept un „lockdown pentru cei nevaccinați”.

Astfel, persoanele neimunizate nu vor putea intra în magazine neesențiale, restaurante, locuri de cultură sau de agrement, a precizat Angela Merkel, conform The Guardian.

Discotecile și cluburile vor trebui să se închidă dacă numărul cazurilor depășește un anumit prag, a mai anunțat cancelarul.

„Am înțeles că situația este foarte gravă și că dorim să luăm măsuri suplimentare pe lângă cele deja luate”, a adăugat Angela Merkel.

Situația COVID-19 este „foarte gravă”, a avertizat Merkel, cu cazuri la niveluri foarte ridicate și o rată a vaccinării încă scăzută în Germania, în comparație cu mai multe state europene.

Austria a devenit prima țară din UE care a impus vaccinarea obligatorie, în timp ce Grecia a anunțat că va face vaccinurile obligatorii pentru persoanele de peste 60 de ani.

Merkel și succesorul ei, social-democratul Olaf Scholz, s-au întâlnit astăzi cu liderii regionali germani pentru a conveni asupra unei căi de urmat pentru țară.

Germania a exclus până acum varianta de impunere a vaccinării, dar dezbaterea pe această temă a luat amploare în ultima perioadă, după ce în ţară a creascut numărul de infectări.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza