Gata cu AstraZeneca la Cluj. Doar patru centre mai au doze de vaccin

Gata cu AstraZeneca la Cluj. Doar patru centre mai au doze de vaccin

Imunizarea împotriva coronavirusului se face cu vaccinul Pfizer/BioNTech în majoritatea centrelor de vaccinare din județul Cluj, iar fluxuri de vaccinare cu serul AstraZeneca mai pot fi găsite în doar patru centre.

După ce că în urmă cu aproximativ două luni în majoritatea centrelor de vaccinare din Cluj se găsea doar serul AstraZeneca, iar cel de la Pfizer/BioNTech era o raritate, astăzi lucrurile stau invers - vaccinarea cu Pfizer/BioNTech a ajuns la liber, dar e pe cale de dispariție AstraZeneca. Serul companiei britanice a căzut în dizgrație în special după reacțiile adverse grave apărute în mai multe țări, chiar și decese - cazuri de tromoboze venoase care ar fi fost provocate de vaccin. După ce numărul românilor care au ales să se vaccineze/programeze pentru vaccinare cu acest ser a scăzut drastic, autoritățile nu au avut de ales și au transformat fluxurile de vaccinare AstraZeneca în fluxuri Pfizer. Așa se face că în prezent, la Cluj mai sunt disponibile în jur de 2.000 de doze de vaccin AstraZeneca, în doar patru centre, dintre care trei în Cluj-Napoca - la centrul LICEUL DE INFORMATICA TIBERIU POPOVICIU, la cel de la COMANDAMENTUL DIVIZIEI 4 INFANTERIE, la SPITALUL MILITAR DR. CONSTANTIN PAPILAN și unul în Dej - la COMANDAMENTUL BAZEI 4 LOGISTICĂ.

Clujenii au, însă, la dispoziție pentru imunizare mii de doze Pfizer/BioNTech și câteva sute de Moderna, în zeci de centre de vaccinare, imunizarea făcându-se acum la liber, doar cu buletinul.

Comenteaza