Franța așteaptă vârful noului val COVID la finalul lunii iulie. Revin recomandările privind purtarea măștii sanitare

Franța așteaptă vârful noului val COVID la finalul lunii iulie. Revin recomandările privind purtarea măștii sanitare

Franţa a înregistrat aproape 125.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore, faţă de sub 78.000 de cazuri raportate în urmă cu o săptămână.

Noul val de COVID-19 care se propagă în Franţa, alimentat de noile variante virale, urmează să atingă un vârf spre sfârşitul lunii iulie, a declarat, joi, consilierul ştiinţific principal al Guvernului francez, Jean-Francois Delfraissy, informează Reuters.

 ”Vârful nu a fost încă atins, vârful infectărilor va fi atins probabil la sfârşitul lui iulie”, a declarat Delfraissy pentru postul de radio RTL.

”Apoi varianta BA.5 va apărea din nou, dacă nu va fi înlocuită de o altă variantă… la toamnă”, a adăugat consilierul, potrivit rohealthreview.ro.

Franţa a raportat 124.724 de noi infectări în ultimele 24 de ore, faţă de 77.967 cazuri raportate în urmă cu o săptămână.

Guvernul francez a recomandat totodată săptămâna aceasta ca oamenii să înceapă din nou să poarte măşti sanitare în zone aglomerate, în special în transportul public, pentru a ţine sub control cel mai recent val de infectări COVID-19.

Comenteaza