Fotografii inedite, scoase la licitație pentru modernizarea unui spital clujean

Fotografii inedite, scoase la licitație pentru modernizarea unui spital clujean
Din cauză că banii primiţi de la stat nu sunt suficienţi pentru modernizarea secţiilor din spital, medicii de la Institutul Inimii organizează un bal caritabil menit să strângă fondurile necesare pentru dotarea şi adaptarea unei săli de operaţie pentru a facilita intervenţiile cardiace pediatrice.

„Împreună pentru inima Transilvaniei" este sloganul sub care Institutul Inimii „Nicolae Stăncioiu" încearcă să-i atragă pe clujeni la evenimentul al cărui principal scop este modernizarea spitalului prin amenajarea unei săli dedicate intervenţiilor cardiace pediatrice, o ramură a medicinei care este subdezvoltată în ţara noastră. Până acum, la Institutul Inimii sunt operaţi anual circa 120 de copii.

"Prioritatea noastră este să o dotăm şi să amenajăm o sală de operaţii pentru copii. Asta înseamnă renovarea completă, începând cu pereţii, tavanul sau podeaua, pentru a ajunge la standardele europene actuale. Dacă acum 25 când au fost făcute erau bine construite, acum sunt alte standarde şi altele sunt materialele care se utilizează. Asta înseamnă o investiţie de circa 50.000 de euro, fără aparatură", explică Adrian Molnar, managerul institutului.

În cadrul evenimentului caritabil vor fi scoase la licitaţie obiecte inedite, iar participanţii vor putea achiziţiona diferite opere din domeniul artei fotografice. Vor fi scoase la licitaţie o colecţie de fotografii inedite ale lui Emil Racoviţă, făcute în expediţia la bordul navei Belgica, care nu au fost încă expuse nicăieri, primele exemplare ale unui album de fotografii cu Clujul vechi, care va fi pus în vânzare anul viitor, fotografii realizate în secolul XIX de un cunoscut fotograf al vremii, precum şi o selecţie de fotografii personale ale lui Adrian Molnar, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca.

În cadrul evenimentului vor fi promovaţi trei artişti plastici clujeni, care vor fi vândute publicului, iar o parte bani vor ajunge la spital. În plus, unul dintre momentele speciale pregătite de organizatori îl reprezintă un concert Nicu Alifantis şi trupa Zan. Biletul de participare la eveniment este de 100 euro sau 450 lei de persoană. Donații se pot face în contul Fundația Inima Transilvaniei, C.U.I. 12561422, IBAN RO97BUCU1021215614092RON, deschis la Alpha Bank Cluj-Napoca.

Balul caritabil este o initiaţivă pornită în primavara anului 2014 de conducerea unităţii spitaliceşti. La ediţia anterioară s-au strâns 22.000 de euro, bani care au fost utilizaţi pentru modernizarea celor patru secţii ale institutului: s-au cumpărat echipamente medicale necesare precum tensiometre, aparate EKG, injectomate, un aparat de încălzit pungi de sânge, un electrocardiograf, precum şi paturi pentru secţia de chirurgie şi ATI.

Comenteaza