Focar de hepatită într-o şcoală din judeţul Cluj

Focar de hepatită într-o şcoală din judeţul Cluj
Mai mulţi copii dintr-o localitate clujeană au fost diagnosticaţi cu hepatită acută virală de tip A, cunoscută şi sub denumirea de „boala mâinilor murdare".

De câteva săptămâni încoace, mai mulţi elevi ai şcolii din comuna Cojocna au fost diagnosticaţi cu hepatita A. "Este vorba despre 16 cazuri de suspiciune, din care 10 confirmate. Copiii au fost izolaţi în spital, iar la unitatea de învăţământ, dar şi la domiciliile copiilor bolnavi s-au luat măsuri de dezinfectare", a precizat Mihai Moisescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj. În plus, se vor lua măsurile necesare în ceea ce priveşte supravegherea colectivităţii şi a igienei elevilor.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, în acest moment în unitatea medicală au rămas internaţi cinci copii. Medicii spun că evoluţia lor este bună, iar elevii vor fi externaţi în curând din unitatea sanitară.

Pe de altă parte, reprezentanţii comunităţii din Cojocna nici măcar nu au fost informaţi despre problemă, deşi primul caz a fost semnalat la începutul lunii februarie. "Ca să vă spun cu toată sinceritatea, eu abia astăzi am aflat de problema aceasta pentru că am vorbit cu doctoriţa de acolo, de la circumscripţie. Dânsa a crezut că nu trebuie să anunţe pe nimeni, că a luat toate măsurile şi totul este perfect. Ea a luat legătura cu Clujul, copiii sunt în spital, mi s-a zis că s-au luat toate măsurile", a precizat primarul Ioan Şerban.

 

Comenteaza