Video Floreștiul este la peste 10 cazuri la mie! Primarul Pivariu: „Cred că am atins acel platou” / Câți floreșteni s-au vaccinat anti-COVID

Floreștiul este la peste 10 cazuri la mie! Primarul Pivariu: „Cred că am atins acel platou” / Câți floreșteni s-au vaccinat anti-COVID
| Foto: captură video

Mai mult de jumătate din populația comunei Florești s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, a anunțat, la ZIUA LIVE, edilul Bogdan Pivariu.

Incidența COVID este de 10,59 la mia de locuitori, miercuri, 3 noiembrie 2021, în cea mai mare comună din țară. Este totuși în scădere, după ce a fost și peste pragul de 11 la mie în urmă cu câteva zile, spune primarul din Florești.

„Am observat de câteva zile o oarecare stabilizare a incidenței. Am depășit la un moment dat 11 la mia de locuitori, am ajuns undeva între 10 și 11, iar de câteva zile stăm acolo. Presupun că am atins acel platou, și dacă nu se întâmplă lucruri neprevăzute și rele probabil că urmează o scădere zilele următoare.

Centrele de vaccinare, atât cel de la VIVO, cât și cel de lânga școala Gheorghe Șincai sunt pline, oamenii merg să se vaccineze. Fac un nou apel către oameni să respecte măsurile sanitare, este foarte important să fim responsabili cu toții pentru sănătatea noastră și a celor din jurul nostru”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

În ceea ce privește vaccinarea anti-COVID la Florești, potrivit edilului, procentul de vaccinați este destul de mare, peste media națională. „Am trecut de 55% din populație. Este vorba despre schema completă de vaccinare. Acest procent este raportat la populația Floreștiului, dar la centrele de vaccinare se poate imuniza oricine dorește”, a adăugat Pivariu.

Comenteaza