Fenomenul "Corona Party" ia amploare. Oamenii vor să dobândească imunitate prin infectare

Fenomenul "Corona Party" ia amploare. Oamenii vor să dobândească imunitate prin infectare

După ce în primul an al pandemiei, înainte să fie create vaccinurile anti-COVID, peste ocean erau la modă "petrecerile CORONA", care aveau ca scop infectarea cu COVID-19 pentru a dobândi imunitate la virus, acum fenomenul s-a mutat în Europa. 

"Corona Party" este o petrecere în care cel puţin o persoană este infectată cu COVID-19, iar scopul petrecerii este acela de a răspândi virusul COVID-19 invitaţilor sănătoşi. Fenomenul "corona Party" ia amploare după ce au apărut mai multe studii medicale care arată că imunitatea dobândită prin infectare este de mai lungă durată decât cea dobândită prin vaccinare.

Pe de altă parte, multe persoane care sunt împotriva vaccinării anti-COVID preferă imunizarea naturală prin contactarea bolii, deoarece aşa pot obţine un certificat de verde fără a se supune obligativităţii vaccinării. Riscul este că se pot alege cu o formă gravă a bolii care poate duce chiar la deces.

Este cazul unui bărbat din Austria care a participat la o astfel de petrecere din Italia. Un bărbat a murit, iar alții sunt la terapie intensivă după ce au participat la „petreceri cu coronavirus” în încercarea de a lua boala. Bărbatul în vârstă de 55 de ani a murit în Austria săptămâna trecută, după ce s-a infectat cu Covid-19 în timpul unui astfel de eveniment din orașul Bolzano din Tirolul de Sud, nordul Italiei, potrivit independent.co.uk

Reprezentanţii sanitari cred că oamenii sunt anti-vaccinişti şi doresc să se infecteze pentru a obţine un „certificat verde”, necesar angajaţilor din Italia. Se crede că bărbatul care a murit în Austria ar fi lucrat în Italia şi, prin urmare, a avut nevoie de un permis verde.  

„Am primit mai multe relatări de la medici, dar şi de la pacienţi care au recunoscut că s-au infectat intenţionat. (Ei fac asta) pentru a dezvolta anticorpi şi pentru a obţine certificatul verde”, a declarat Patrick Franzoni, coordonatorul unităţii anti-Covid din Bolzano, pentru ziarului italian Il Dolomiti.  Procurorii italieni au deschis o anchetă. 

Sociologii spun că fenomenul se datorează încrederii pe care tinerii teribilişti o au în propria sănătate. Cei infectaţi care participă la astfel de petreceri se pot alege cu un dosar penal în instanţă pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

Sursa foto: pixabay.com

Comenteaza