Farmaciştii din Cluj şi Oradea au lansat un site care ajută oamenii să-şi găsească medicamentele

Farmaciştii din Cluj şi Oradea au lansat un site care ajută oamenii să-şi găsească medicamentele

Câțiva tineri din Cluj și din Oradea au lansat o platformă națională prin care oamenii își pot găsi mai ușor și mai rapid medicamentele de care au nevoie, fără să trebuiască să se deplaseze.

latforma Farmaciștii Solidari (www.farmacistiisolidari.ro) a fost creată de o echipă civică formată din clujeni și orădeni, în contextul crizei generate de coronavirus, cu scopul de a ajuta oamenii să găsească online farmaciile din orașul lor care au pe stoc tratamentele de care au nevoie. Utilizarea platformei este gratuită atât pentru pacienți, cât și pentru farmaciști, care se implică în acest proiect în regim de voluntariat.

Concret, pacientul scrie pe această platformă numele medicamentului căutat, iar farmaciștii voluntari din localitatea respectivă caută și îi transmit care este cea mai apropiată farmacie care are medicamentul în stoc. De asemenea, se va putea monitoriza deficitul de medicamente, cum a fost cazul celor foarte greu de găsit în ultimele luni, precum: Euthyrox, Siofor, Plaquenil și altele.

Farmaciștii voluntari înscriși în această rețea națională îi pot ajuta pe oameni și cu sfaturi avizate și, dacă vor dori, le pot facilita transmiterea unei rețete electronice.

Comenteaza