Fără restricții de la 1 iunie în România? Precizările secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu

Fără restricții de la 1 iunie în România? Precizările secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu

Restricțiile în România ar putea fi ridicate începând cu data de 1 iunie, a afirmat secretarul de stat Andrei Baciu, căruia premierul Florin Cîțu i-a delegat atribuţiile interimare la Ministerul Sănătăţii.

"Presiunea cea mai mare rămâne în continuare pe secțiile de Terapie Intensivă. Însă, potrivit analizelor făcute de colegii noștri din țară, aveam disponibile 20 de paturi ATI și se lucrează pentru operaționalizarea a încă 73. Căutăm soluții pentru a suplimenta numărul acestora, iar pacienții infectați cu SARS-COV2 și care au o formă gravă a bolii să fie transferați cât mai repede în secțiile de Terapie Intensivă.

Specialiștii ne-au informat că rata de pozitivare este în scădere și sperăm să rămânem pe acest trend descendent. Important este că sunt tot mai multe persoane vaccinate, iar acest lucru ne dă speranța că într-un timp cât mai scurt putem să renunțăm la unele măsuri restrictive", a scris medicul Andrei Baciu, pe Facebook.

Duminică seara, la Antena 3, medicul a vorbit și de data de 1 iunie de la care ar putea fi relaxate măsurile impuse în pandemia de COVID-19, dată care a fost vehiculată, anterior, și de premierul Florin Cîțu.

"Uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp", a spus Andrei Baciu, la postul tv.

Comenteaza