News alert Fără MASCĂ în aer liber și CERTIFICAT Covid în restaurante. Propunerile de RELAXARE făcute Ministrul Sănătății

Fără MASCĂ în aer liber și CERTIFICAT Covid în restaurante. Propunerile de RELAXARE făcute Ministrul Sănătății
| Foto: alephnews.ro

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a prezentat marți măsurile de relaxare pentru perioada imediat următoare, care au fost transmise CNSU și Guvernului.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că propunerile de relaxare au fost făcute după ce gradul de ocupare a paturilor Covid a scăzut sub 50% la terapie intensivă. Ministerul Sănătății a propus, astfel, eliminarea mai multor restricții și a arătat că în următoarele două săptămâni se așteaptă ca numărul cazurilor noi de Covid-19 să scadă la sub 1.000 la nivel național.

„Este vorba despre accesul fără certificat electronic Covid în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar, asta cred că e un lucru așteptat de multă lume, pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine”, a declarat Alexandru Rafila.

Conform acestuia, este propusă permiterea organizării de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane.

„Masca în mod evident nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate”, a adăugat ministrul Sănătății.

Acesta spune că, dintre restricții, este păstrată posibilitatea izolării și carantinării persoanelor care sosesc din țări cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, se poate menține testarea săptămânală a personalului de ingrijire și asistentă a personalului de specialitate și auxiliar care își desfășoară activitatea în centre de îngrijire a persoanelor vârstnice. „Noi ne menținem poziția că ar trebui, până vedem ce se întâmplă, ca activitățile din baruri, cluburi și discoteci să rămână închise”, a mai spus Rafila.

Telemunca și programul de lucru decalat vor rămâne la nivel de recomandări.

loading...
Comenteaza