Explicaţia autorităţilor pentru rata de incidenţă mare din Cluj-Napoca

Explicaţia autorităţilor pentru rata de incidenţă mare din Cluj-Napoca

În acest moment sunt 255 de localități în toată țara care au depășit rata de incidență de 3 la mie. 22 de municipii și 15 orașe au rata de incidență peste 3 la mie, printre care şi Cluj-Napoca.

Există însă o explicaţie pentru rata de incidenţă ridicată de la Cluj. Judeţul Cluj este al doilea pe ţară, după Bucureşti, la numărul de teste efectuate. Sunt efectuate zilnic peste 2500 de teste, spun autorităţile, majoritatea fiind teste efectuate la cerere. Cu cât testele sunt mai multe, cu atât numărul celor depistaţi pozitivi va fi mai ridicat.

Autorităţile clujene dau ca exemplu Argeşul, care are o rată de incidenţă mică a cazurilor, însă efectuază doar câte 400 de teste zilnice pentru depistarea infecţiei cu COVID-19.

CJSU a decis că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani în toate spațiile publice, închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor şi a sălilor de jocuri de noroc în Cluj-Napoca.

În momentul de faţă, testarea este una dintre principalele arme pe care le avem în lupta cu pandemia, spun specialiştii în bolile infecţioase.

Comenteaza