Evoluția COVID: Cele mai multe infectări și decese din ultima săptămână, la nevaccinați

Evoluția COVID: Cele mai multe infectări și decese din ultima săptămână, la nevaccinați

Conform INSP, în săptămâna 16 – 22 august, 41,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj, Ilfov, Timiș și Constanța.

Institutul Național de Sănătate Publică a publicat miercuri raportul privind situația infectărilor și a deceselor peovocate de noul coronavirus în săptămâna 16 – 22 august. 41,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj, Ilfov, Timiș și Constanța, iar 29,7% din totalul deceselor au fost înregistrate în Călărași, Iași, Caraș Severin, Constanța și București.

80,4% din infectările cu coronavirus și 94,7% din decesele COVID-19 înregistrate în intervalul menționat au fost la persoane nevaccinate împotriva coronavirusului.

În același timp, au fost raportate și decese în rândul persoanelor vaccinate - 4% dintre decese au fost la persoane vaccinate cu schemă incompletă și 1,3% la persoane vaccinate cu schema completă.

În ultima săptămână, cele mai multe infectări coronavirus au fost raportate la categoria de vârstă 40-49 de ani - 24% din cazuri, urmate de persoanele de 50-59 de ani - 20% și de cele din categoria 30-39 de ani - aproape 15%.

De asemenea, 86,1% din totalul deceselor COVID-19 au fost la persoane de peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbați.

Totodată, majoritatea celor care au murit din cauza COVID-19 aveau cel puțin o comorbiditate asociată - 94,6%.

Comenteaza