Al doilea val de coronavirus bate la uşa Europei

Al doilea val de coronavirus bate la uşa Europei
| Foto: libraryeuroparl.files.wordpress.com

Perspectiva unui al doilea val de infecţie cu coronavirus în toată Europa nu mai este o teorie îndepărtată, potrivit directorului agenţiei UE însărcinată să consilieze guvernele cu privire la controlul bolii, potrivit The Guardian.

"Întrebarea este când şi cât de mare, aceasta este întrebarea din punctul meu de vedere”, a spus dr. Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC). Ammon, fost consilier al guvernului german, vorbeşte sincer în primul ei interviu cu un ziar din Marea Britanie de la începutul crizei.

"Analizând caracteristicile virusului, analizând ce rezultă acum din diferite ţări din punct de vedere al imunităţii populaţiei - ceea ce nu este chiar atât de interesant, între 2% şi 14%, care lasă încă 85% până la 90% din populaţie susceptibil - virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie şi februarie ... Nu vreau să creez o imagine apocaliptică, dar cred că trebuie să fim realişti. Că nu este momentul să vă relaxaţi complet”, a declarat Ammon.

La începutul acestei luni, fostul medic, care a lucrat prin diferite niveluri de birocraţie medicală pentru a deveni director ECDC în 2017, a anunţat că, începând cu 2 mai, Europa în ansamblu a trecut de apogeul infecţiilor. Doar Polonia nu era încă tehnic, a spus ea.

În UE şi Marea Britanie, Norvegia, Liechtenstein şi Islanda, au murit 158.134 de persoane din cauza Covid-19, conform datelor ECDC pentru ţările pe care agenţia le monitorizează.

Marea Britanie are cel mai mare număr de decese din Europa, cu 35.341, urmată de Italia (32.169) şi Franţa (28.022). De asemenea, Europa a înregistrat un număr de 1.324.183 de cazuri de infecţie, transmite Mediafax.

Comenteaza