Etapa a doua de vaccinare a debutat astăzi la Cluj cu seniorii

Etapa a doua de vaccinare a debutat astăzi la Cluj cu seniorii

2000 de vârstnici şi angajaţi ai centrelor de bătrâni vor fi vaccinaţi la Cluj.

Etapa a doua de vaccinare a debutat astăzi cu vaccinarea vârstnicilor din centrele de bătrâni, în majoritatea oraşelor din ţară.

Judeţul Cluj a fost primul care s-a mobilizat din timp pentru acest lucru. Aproximativ 2000 de persoane, vârstnici şi angajaţi ai centrelor urmează să fie vaccinaţi cu ajutorul echipelor mobile.

Numai în cursul zilei de astăzi, peste 100 de seniori din judeţul Cluj vor primi doza de vaccin anti-COVID-19. Între timp, Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-Covid, în această dimineaţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, dând astfel startul etapei a doua a campaniei de vaccinare din România. 

„Aproximativ 2000 de persoane vor fi vaccinate în prima etapă, în cele 49 de centre rezidenţiale pe care le avem pe raza judeţului Cluj, publice şi private. Astăzi începem aici la Centrul rezidenţial cu 101 persoane care vor fi vaccinate. La nivelul judeţului Cluj vor fi deschise 10 centre de vaccinare cu 12 fluxuri pentru etapa a doua. În momentul de faţă, alocarea de la nivel naţional pentru judeţul Cluj este de 729 de doze zilnice”, a declarat Mircea Abdrudean, prefectul judeţului Cluj.

„Nu toţi rezidenţii au ales să se vaccineze. Sunt şi care deocamdată nu doresc sau sunt în situaţia în care este contraindicat în acest moment vaccinarea. Toţi rezidenţii noştri au fost văzuţi de medicii specialişti şi li s-a recomandat sau nu începutul vaccinării în acest moment”, a spus Nicoleta Molnar, director DGASPC Cluj.

Ioan are 71 se ani şi stă de 18 ani în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Cluj. S-a temut de virus până astăzi, când i-a fost administrată doza de speranţă numită vaccin.

„Aţi avut COVID? Nu. Dar v-a fost frică de acest virus? Bineînţeles, sigur, mi-a fost frică şi acum mă bucur că a venit vaccinul şi a venit chiar repede. Avem încredere că va fi mai bine. Am fost informaţi, instruiţi, ştim despre ce e vorba”, a spus Ioan Contraş, rezident.

Etichete
Comenteaza