Estimare: La finalul verii, 90% din cazurile de COVID, cu varianta Delta

Estimare: La finalul verii, 90% din cazurile de COVID, cu varianta Delta

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor estimează că, la începutul lunii august, circa 70% din cazurile noi de COVID-19 vor fi cauzate de varianta Delta, ajungând la aproximativ 90% până la finalul verii.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Conform datelor puse la dispoziție de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, estimarea prevalenței tulpinii Delta, conform ratei de secvențiere a statelor în UE, în data de 15 iulie 2021 este următoarea:

  • > 90% în UK ;
  • > 50% în Irlanda, Portugalia, Germania, Belgia, Danemarca, Slovenia, Estonia;
  • 25 – 50% în Franța, Olanda, Italia, Grecia, Cehia, Slovacia;
  • 5 – 15% în România, Norvegia, Letonia;
  • < 5% în Polonia, Ungaria, Bulgaria.

Conform CNCAV, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor estimează, pe baza modelării matematice, că în acest ritm, circa 70% din cazurile noi de infecții vor fi cauzate de varianta Delta la începutul lunii august, ajungând la aproximativ 90% până la finalul verii.

Evoluția cazurilor în Marea Britanie

Conform datelor oficiale, în ultima perioadă, în Marea Britanie se înregistrează un număr crescut de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

În perioada aprilie – mai, media cazurilor a fost de 2.400 cazuri noi/zi. În luna iunie au fost înregistrate însă 10.468 cazuri/zi, iar în ultima săptămână, apogeul cazurilor a trecut de 50.000 cazuri noi/ zi.

Beneficiile vaccinării

Conform statisticilor, deși numărul de cazuri noi/ zi a crescut mult, magnitudinea a ajuns la ~75% din valul anterior, infecțiile sunt la ~ 10% comparativ cu valul anterior, iar decese sunt la ~ 3.3% (1/30) din valul anterior.

Concluziile analizei realizate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor sunt:

  • Vaccinarea cu schema completă este foarte importantă.
  • Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt eficiente și împotriva tulpinii Delta.
  • Vaccinarea în procent mare a grupelor de risc reduce semnificativ numărul de spitalizări și decese în plin val cauzat de tulpina Delta, chiar în condițiile în care această variantă s-a dovedit mai transmisibilă.
  • Vaccinarea alături de respectarea măsurilor de protecție non-farmaceutice reprezintă metodele de limitare a efectelor pandemiei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza