Boc arată cu degetul lipsa de interes a propriului guvern de a corela rata de infectare cu numărul de teste efectuate

Boc arată cu degetul lipsa de interes a propriului guvern de a corela rata de infectare cu numărul de teste efectuate

În timp ce Clujul e în topul infectărilor COVID, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, pune rata de infectare ridicată din judeţ pe seama deciziilor propriului guvern, care refuză să coreleze rata de infectare cu numărul de teste efectuate.

Clujul testează mult, de aceea ar avea o rată de infectare atât de ridicată, crede Emiil Boc. El a explicat miercuri, într-o conferinţă de presă, că incidenţa mare de infectare din Cluj-Napoca are drept cauză şi numărul mare de testări care se fac în municipiu.

"Numărul mare de teste conduce şi la o rată mai ridicată de infectare. Sunt peste 3.500 de teste PCR şi rapide care se fac în Cluj zilnic, cel puţin ieri atâtea s-au făcut, şi de aici este şi rata mare pe care o avem. (...)

Aceasta ne şi dezavantajează din perspectiva creşterii rapide a acestei incidenţe raportate la nivel naţional, având în vedere numărul mare de teste.

Am încercat de multiple ori să solicit ministerelor de resort să coreleze rata de infectare cu numărul de teste. Ştiţi bine că acest lucru nu s-a făcut, nici nu sunt şanse să se facă, aşa încât, cea mai bună soluţie este să avem grijă de sănătatea fiecăruia dintre noi şi să ne vaccinăm", a mai spus Emil Boc, citat de Agerpres. 

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a lansat, un apel către populaţie să se vaccineze anti-COVID-19 şi să respecte regulile impuse de autorităţi.

"Cred că doar responsabilitatea noastră individuală şi colectivă ne poate ajuta să ţinem lucrurile sub control. De aceea fac apel în continuare la clujeni să respecte regulile impuse de autorităţi, oriunde s-ar afla ele şi de către oricine, şi să continue procesul de vaccinare. Cu asta putem să ne păstrăm şi sănătatea şi să nu aglomerăm spitalele", a afirmat Emil Boc.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza