Elicopter de 5 milioane de euro pentru SMURD Cluj

Elicopter de 5 milioane de euro pentru SMURD Cluj
Elicopterul SMURD care va deservi Regiunea Nord-Vest va deveni operaţional la sfârşitul lunii iulie, aparatul urmând să aibă baza la Zalău, dar să fie coordonat de SMURD Cluj

SMURD Cluj se va putea lăuda începând cu luna iulie cu un elicopter de terapie intensivă complet dotat. Aparatul de zbor a fost achiziţionat din fonduri europene, de către Ministerul Sănătăţii şi va deservi regiunea Nord-Vest de la sfârşitul lunii viitoare, după cum a declarat secretarul de stat Raed Arafat, aflat la Cluj-Napoca la sărbătorirea a 20 de ani de SMURD Cluj.

Elicopterul va funcţiona sub coordonarea SMURD Cluj pe regiunea de Nord-Vest şi va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureș, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa. ''Noi nu tăiem cu cuţitul zonele unde vor deservi şi să spunem asta e zona, normal, el va fi complementar cu elicopterul de la Mureş şi cu elicopterul de la Arad. Asta ce înseamnă? Dacă am o intervenţie şi un elicopter e ocupat, pot să-l trimit pe celălalt. Ne uităm la cine este cel mai apropiat, la ce caz este şi ce expertiză este pe elicopter", a menţionat Raed Arafat.

Elicopterul nu va avea însă baza aeriană la Cluj, ci la Zalău, din motive pur organizatorice. „Dacă îl aducem la aeroportul din Cluj anihilăm jumătate din zona de intervenţie a Mureşului şi atunci l-am îndepărtat un pic. Lucrăm pe cercuri calculate bine", a declarat Arafat la Cluj.

Partea medicală va fi total sub coordonarea SMURD Cluj, în cooperare cu SMURD Oradea care va asigura, de asemenea, o parte din medicii care vor deservi în caz de nevoie. Valoarea elicopterului care va deservi şase judeţe se ridică la suma de peste 5 milioane de euro.

Comenteaza