Echipamente de 2.5 mil euro, bani de la UE, pentru UPU Spitalului de Copii Cluj

Echipamente de 2.5 mil euro, bani de la UE, pentru UPU Spitalului de Copii Cluj

Consiliul Județean Cluj a câștigat proiectul ce vizează „Dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca în contextul pandemiei COVID-19”.

Contractul de finanțare, care a fost deja semnat atât de către Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, cât și de către Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, prevede achiziționarea, din bani europeni, a 258 de noi echipamente și aparaturi medicale de înaltă tehnologie.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Această nouă reușită reconfirmă preocuparea noastră constantă pentru creșterea calității serviciilor medicale. Aparatele ultramoderne care vor intra în dotarea Spitalului de Copii din Cluj vor facilita procesul de diagnosticare și tratare a micilor pacienți”.

Investiția este mai mult decât necesară întrucât echipamentele vor asigura tratamentul, monitorizarea și îngrijirea pacienților pediatrici critici, dotările existente în prezent în cadrul U.P.U. nefiind suficiente în contextul pandemiei COVID-19.

Valoarea totală a proiectului este de 12.284.141,38 de lei, acesta fiind finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Etichete
Comenteaza