Dr. Quinn: Linte-mă frumos!

Dr. Quinn: Linte-mă frumos!
Fie că este verde, roșie, portocalie, neagră sau maro, lintea este un aliment foarte valoros, gustos și extrem de ușor de preparat. Se pare că lintea, care face parte din marea familie a leguminoaselor, își are orginea în Asia Centrală, unde a fost consumată din timpuri preistorice. Gustul ei diferă ușor de la un tip la altul, însă putem spune că seamănă puțin cu mazărea, fasolea sau… nuca.

Este foarte important de știut că este una dinre cele mai sănătoase surse de proteine de calitate, iar combinată cu orez, oferă o proteină completă, astfel încât poate înlocui cu succes carnea.

Dealtfel, lintea combinată cu orez este și baza multor preparate din India. Are destul de puține calorii, așa că poate fi introdusă fără ezitare în curele noastre de slăbire, este sățioasă și, combinată cu plante aromatice, cărora le absoarbe aromele, poate fi cu adevărat delicioasă.

O porție de linte fiartă (cca 200 de grame), are 198 de calorii și conține multe proteine și fibre.

Beneficiile consumului de linte si idei de preparare pe Dr. Quinn.

 

Comenteaza