Doze de vaccin ca "modendă de schimb": Ungaria primeşte de la Bangladesh 5.000 de doze pentru servicii medicale

Doze de vaccin ca "modendă de schimb": Ungaria primeşte de la Bangladesh 5.000 de doze pentru servicii medicale
| Foto: GettyImages

Se pare că dozele de vaccin devin "modendă de schimb". Bangladesh trimite 5.000 de doze de vaccin în Ungaria pentru serviciile medicale efectuate de medicii maghiari pe teritoriul ţării lor.

Vestea vine după anunţul de săptămâna trecută că Ungaria a aprobat vaccinul Sinopharm din China, devenind singura ţară din UE care a făcut acest lucru. Ministerul maghiar de externe a oferit o relatare diferită, spunând că Bangladeshul a oferit dozele ca recunoştinţă pentru munca medicilor maghiari, relatează Politico, citat de Mediafax. 

În ceea ce priveşte Bangladeshul, acesta primeşte loturi de vaccin Oxford / AstraZeneca din India, unde AstraZeneca are un acord cu Serum Institute of India (SII) pentru fabricarea pentru ţările din Asia. Programul său de vaccinare va începe pe 7 februarie, potrivit Dhaka Tribune.

Bangladesh a primit 2 milioane de doze cadou de la guvernul indian pe 21 ianuarie, a raportat Tribune. În total, are în prezent cinci milioane de doze de Oxford / AstraZeneca şi un contract pentru alte 25 de milioane, potrivit Blikk.

India a aprobat vaccinul Oxford / AstraZeneca de la Serum Institute of India, pe 6 ianuarie, sub autorizaţie de urgenţă. Anul trecut, guvernul din Bangladesh, SII şi Beximco au semnat un acord tripartit pentru importul vaccinului Oxford / AstraZeneca, a informat The Tribune.

Comenteaza