DOSAR PENAL pentru primul pacient român diagnosticat cu variola maimuţei

DOSAR PENAL pentru primul pacient român diagnosticat cu variola maimuţei

Primului pacient român diagnosticat cu variola maimuţei i s-a deschis dosar penal pentru omisiunea declarării unor informaţii.

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, constând în aceea că, bărbatul de 26 de ani, care este primul pacient diagnosticat cu variola maimuţei în România, a refuzat să ofere informaţii cadrelor medicale, cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu alte persoane, poliţiştii Secţiei 12 s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii, transmite Mediafax

Bărbatul de 26 de ani, care prezenta simptome specifice afecţiunii virale, a fost internat la o unitate spitalicească din sectorul 3. Acesta a refuzat să ofere informaţii cu privire la persoanele cu care a intrat în contact, iar în 14 iunie i s-a deschis cercetarea penală. Cercetările sunt continuate de către Secţia 12 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Medicii au realizat anamneza în cazul pacientului şi astfel au aflat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe ţări din Europa unde există numeroase cazuri de infecţie cu variola maimuţei. În România sunt trei cazuri de variola maimuţei, toate la bărbaţi.

Comenteaza