Donald Trump a anunţat autorizarea în regim de urgenţă a medicamentului remdesivir

Donald Trump a anunţat autorizarea în regim de urgenţă a medicamentului remdesivir
| Foto: abc.net.au

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a acordat companiei de bio-farmaceutice Gilead Sciences autorizaţia de utilizare a medicamentului său antiviral experimental remdesivir, remediu ce scurtează durata de refacere a pacienţilor infectaţi cu COVID-19, informează AFP şi Reuters.

"Sunt bucuros să anunţ că Gilead a obţinut din partea FDA autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă pentru remdesivir", a declarat preşedintele american Donald Trump vineri la Casa Albă.

În cadrul unei întâlniri în Biroul Oval cu preşedintele SUA, directorul executiv al companiei, Daniel O'Day, a calificat decizia drept un prim pas important şi a anunţat că Gilead Sciences donează 1.5 milioane de fiole pentru a ajuta pacienţii. Vicepreşedintele Mike Pence a anunţat că cele 1.5 milioane de fiole vor începe să fie distribuite în spitale luni.

Gilead anunţase miercuri că medicamentul a ajutat la îmbunătăţirea rezultatelor pentru pacienţii cu COVID-19 şi a furnizat date care sugerează că remdesevirul a acţionat mai bine atunci când a fost administrat cât mai devreme după infectare.

Acest medicament experimental a fost iniţial creat pentru vindecarea bolnavilor care suferă de febra hemoragică Ebola.

Conform unui studiu realizat de Institutele de sănătate americane (NIH), remdesevirul scurtează cu câteva zile perioada de refacere a pacienţilor care suferă de COVID-19.

Pieţele financiare au înregistrat fluctuaţii în ultimele săptămâni, după publicarea mai multor studii care au prezentat o imagine mixtă a eficacităţii acestui medicament.

Comenteaza