Doar câteva cazuri noi de COVID azi la Cluj/ Cât a ajuns incidența în Cluj-Napoca

Doar câteva cazuri noi de COVID azi la Cluj/ Cât a ajuns incidența în Cluj-Napoca

Clujul rămâne în topul județelor din țară în ceea ce privește numărul de pacienți cu COVID-19 internați în spitale.

Doar 5 clujeni au fost depistați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Numărul noilor infectări este de opt ori mai mic față de cel raportat cu o zi înainte, când s-au înregistrat 43 de cazuri, astfel că județul nu mai apare în topul zonelor cu cele mai multe noi îmbolnăviri.

În ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri au fost în Capitală - 104 și în județele Timiș - 23 și Ilfov, cu 20 de cazuri.

În ceea ce privește incidenţa, Clujul rămâne pe locul doi la nivel național, cu 0,43 cazuri la mie, pe primul loc fiind municipiul București, care are 0,56 cazuri la o mie de locuitori.

De asemenea, rata de infectare a mai scăzut și în Cluj-Napoca, la 0,73 la mie, cu 245 de cazuri active de boală, din cele 325 din județ.

Situația în spitale

La nivel național, în spitale sunt 465 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 52 pe secțiile ATI.

La Cluj sunt internați 26 de pacienți cu COVID, dintre care 9 pe secțiile ATI. La numărul internărilor și al pacienților de pe secțiile de Terapie Intensivă, Clujul ocupă locul trei național după București-Ilfov, unde sunt 103 bolnavi, dintre care 18 la Terapie Intensivă și după județul Timiș, care are 31 de persoane internate pe secții și 7 la ATI.

Comenteaza