Distribuția pastilelor cu iod a fost AMÂNATĂ. Care sunt motivele

Distribuția pastilelor cu iod a fost AMÂNATĂ. Care sunt motivele

Deși ministrul Sănătății Alexandru Rafila anunțase inițial că distribuția comprimatelor va începe în această săptămână, împărțirea tabletelor a fost amânată.

Comprimatele cu iodură de potasiu vor ajunge la români doar la jumătatea lunii aprilie, a anunțat Ministerul Sănătății, precizând că "în momentul de față, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile". 

Potrivit sursei citate, campania de informare a populației referitoare la modul de administrare și de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu va demara la începutul săptămânii viitoare. De asemenea, încă nu este clar cum se vor distribui comprimatele.

"La începutul săptămânii viitoare, Guvernul României și Ministerul Sănătății vor demara campania de informare a populației referitoare la modul de administrare și de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu. Menționăm că, în momentul de față, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile. Campania de informare publica, distribuția și dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populației sunt în responsabilitatea Mnisterului Sănătății. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populația cu vârsta între 0 și 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie", a transmis MS.

Comenteaza