Din buzunarul cui vor fi plătite testele COVID ale personalului medical nevaccinat

Din buzunarul cui vor fi plătite testele COVID ale personalului medical nevaccinat

La 7 luni de la lansarea campaniei de vaccinare încă există personal medical nevaccinat. Ce spune Valeriu Gheorghiță despre cine ar trebui să plătească pentru testarea periodică a personalului medical nevaccinat.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat, vineri seara, la Digi24 că nu înțelege de ce unii medici nu au făcut acest pas, de a se imuniza împotriva coronavirusului, deși au văzut în ultimul an și jumătate o mulțime de pacienți infectați cum sufereau pe paturile de spital. Medicul Valeriu Gheorghiță a afirmat, vineri seara, că până în acest moment doar aproximativ 80% dintre personalul medical din țară s-a imunizat anti-Covid.

Pentru personalul medical nevaccinat va fi nevoie de o testare periodică, anunțată deja de ministerul Sănătății. Întrebat cine ar trebui să suporte toate aceste costuri, Gheorghiță a ezitat să ofere un răspuns clar, însă a precizat că statul român nu poate oferi sprijin „la nesfârșit”.

Președintele campaniei de vaccinare spune că se va ajunge ca personalul medical nevaccinat să fie testat periodic, însă rămâne întrebarea cine va suporta toți acești bani dați pe teste: cei testați sau statul?

„Sunt o serie de discuții. Părerea mea este că în situația actuală, personalul medical, conform metodologiei, mai ales dacă lucra în anumite sectoare de risc, prin sprijinul unității medicale era testat și până acum și nu plătea, înainte de vaccin.

Cred că se pot găsi soluții de la o unitate medicală la alta, însă, până la urmă sprijinul care se oferă din partea statului nu poate să fie la nesfârșit. Este evident că, ca medic, profesionist în domeniul sănătății, este inexplicabil de ce nu înțelegem beneficiile și importanța vaccinului și rolul pe care vaccinarea îl are. Din aceste poziții, evident că statul nu poate face un efort la nesfârșit pentru că vorbim despre o testare periodică”, a explicat Gheorghiță.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza