Dieta indiană are multe beneficii pentru sănătate. Ce alimente trebuie să consumi

Dieta indiană are multe beneficii pentru sănătate. Ce alimente trebuie să consumi

Dietele tradiționale indiene se bazează pe produse proaspăt cultivate, pe ierburi și condimente. Aceasta este combinația perfectă pentru cei care urmează un stil de viață sănătos.

Dieta se bazează pe alimente bogate în vitamine și alți nutrienți: cereale, legume, fructe, o cantitate mică de lapte și grăsimi sănătoase. Indienii folosesc și o mulțime de condimente parfumate, care sunt foarte benefice pentru organism: busuioc, ghimbir, cardamon, coriandru, curcuma, piper, usturoi.

Turmericul este unul dintre cele mai populare condimente și este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antibacteriene și anticancerigene. Un compus numit curcumină combate inflamația din organism, îmbunătățește funcția creierului și reduce factorii de risc pentru bolile de inimă.

Din legume, indienii preferă: vânăte, cartofi, usturoi, roșii, varză, conopidă, spanac. De asemenea, indienii consumă multă verdeață și ciuperci.

Printre fructele consumate de indieni se numără: portocalele, bananele, rodiile, perele, pepenii galbeni, mango, papaya, prunele și merele. La acestea se adaugă o mare varietate de nuci: caju, migdale, fistic, alune. Sunt completate de semințe de pepene verde, dovleac și susan.

Indienii consumă mazăre, fasole, linte, hrişcă, quinoa, mei, orez basmati și brun, orz.

Cei care își permit că consume produse lactate, beau lapte și chefir, mănâncă iaurt și brânză.

Grăsimile sănătoase pentru dieta indiană provin din laptele de cocos, precum și din uleiul de arahide, susan, măsline și avocado.

Sursele de proteine ​​includ brânza tofu, leguminoasele și produsele lactate, nucile și semințele.
Mesele și gustările sunt preparate din alimente proaspete, aromate generos cu ierburi și condimente. În plus, adăugarea de legume fără amidon (vinete sau roșii) la masă oferă o creștere a fibrelor, ceea ce te ajută să te simți mai satul pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cea mai ușoară modalitate de a reduce excesul de calorii și zahăr este evitarea băuturilor și sucurilor dulci. În dieta indiană pe bază de plante trebuie să consumi apa, inclusiv apa carbogazoasă și ceai neîndulcit.

Comenteaza