Despăgubiri de sute de mii de euro pentru familia unui pacient ucis de nosocomiale într-o clinică din Cluj

Despăgubiri de sute de mii de euro pentru familia unui pacient ucis de nosocomiale într-o clinică din Cluj

Judecătorii clujeni au decis acordarea unor despăgubiri familiei unui pacient operat, în urmă cu 6 ani, la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, dar care a murit în urma infecțiilor nosocomiale. 

Familia pacientului ucis, post-operator, după ce a fost infectat cu bacterii nosocomiale multirezistente în Terapie Intensivă, a câștigat în instanță despăgubiri de 300.000 de euro. Decizia instanței de la Tribunalul Cluj vine după 6 ani de la deces, relatează deputatul USR, Emanuel Ungureanu, într-o postare pe Facebook.

”MOMENT ISTORIC!
După 6 ani de lupte în instanțe, pentru prima dată în istoria Clujului medical, o familie câștigă 300.000 de euro despăgubiri pentru că o rudă apropiată a fost omorâtă într-un spital din Cluj-Napoca de bacterii nosocomiale multirezistente!

Acum 6 ani, o doamnă pe nume Anamaria Bali m-a contactat și printre lacrimi de indignare și disperare mi-a povestit cum i-a fost omorât soțul pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj, după ce a fost infectat cu mai multe bacterii ucigașe.

L-am cunoscut tot atunci și pe fiul doamnei Bali care rămăsese fără tată, Denair este numele lui, un băiat de 10 ani, absolut minunat, extrem de talentat la muzică, care a rămas fără sprijinul tatălui din cauza unor grave neglijențe ale personalului medico-sanitar de pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj.
Denair are astăzi 16 ani...

I-am încurajat să lupte pentru dreptate!

6 ani a durat ca această familie să-și găsească DREPTATEA în instanțele din România, ADEVĂRUL a fost tot timpul de partea lor.

Felicitări justiției clujene, un MARE BRAVO celor două judecătoare, Emese Luca și Șoimița Pop care i-au făcut dreptatea lui Denair și mamei lui.

Felicitări și avocatului Dorin Tătaru din Cluj-Napoca care a luptat ca un tigru cu mafia de la Medicină Legală, o luptă inegală.

Sentința de astăzi, deși nu este definitivă, îmi arată pentru PRIMA DATĂ în ultimii 30 de ani că EXISTĂ SPERANȚĂ.
ASTĂZI S-A FĂCUT DREPTATE PENTRU DENAIR!”, a spus Ungureanu.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza