De ce vin străinii ca să-şi facă operaţii estetice la Cluj. Cele mai căutate sunt "augmentările mamare" şi operaţiile la nas VIDEO

De ce vin străinii ca să-şi facă operaţii estetice la Cluj. Cele mai căutate sunt
Din ce în ce mai mulţi străini vin la Cluj nu pentru turism, cum v-aţi aştepta, ci pentru a-şi face... operaţii estetice. Cea mai mare parte a pacienţilor unei clinici din Cluj sunt români stabiliţi în străinătate. Acestora li se alătură şi foarte mulţi străini care aleg Clujul pentru a-şi îmbunătăţi sau corecta aspectul fizic.

Cele mai cerute operaţii estetice în clinicile private clujene sunt de mărire a sânilor şi de modelare a nasului.

Radu Onoe e medic estetician. "Cele mai frecvente operaţii pe care le facem sunt augumentările mamare, rinoplastiile şi lipoaspiraţii", spune el.

În medie, într-o clinică din Cluj se fac aproximativ 500 de operaţii pe an. Mulţi dintre pacienţi vin de peste hotare pentru a se opera. "Sunt foarte mulţi români plecaţi în străinătate şi mai ales în perioada aceasta au vacanţă; săptămâna aceasta am avut pacienţi din Portugalia, Irlanda, Italia, astea sunt ţările unde sunt plecaţi români", mai spune Onoe.

Numărul pacienţilor care vin din străinătate este în creştere. Străinii aleg să se opereze în România din cauza preţurilor mai mici ca şi în occident, dar şi a calităţii serviciilor medicale. Dacă în Italia o mărire de sâni poate costa până la opt mii de euro, în România aceeaşi intervenţie costă între 2.500 şi 4.000 de euro. "În jur de 5-7% din totalul pacienţilor sunt străini, vin pentru că în România costurile sunt mai mici cu 25-30% decât acolo şi au încredere în medicii români", spune medicul estetician.

Pacienţii care aleg să îşi îmbunăţească aspectul fizic solicitp discreţie totală din partea clinicilor. "Mi-am făcut operaţia de mărire a sânilor la Cluj. Am decis acest lucru pentru că aveam un complex şi am făcut asta pentru mine, nu pentru altcineva. Medicii m-au informat cu privire la toate riscurile din timpul operaţiei şi după operaţie, însă eu nu am avut nicio problemă. Intervenţia chirurgicală m-a costat 2.600 de euro, însă cunosc persoane care mai apoi au avut probleme. Totul ţine de fizicul şi de starea de sănătate a persoanei", a declarat o pacientă în vârsta de 27 de ani.

Chirurgii esteticieni cred că România ar trebui să se axeze şi pe turismul medical, având în vedere serviciile din acest domeniu pe care le putem oferi străinilor.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza