De ce are Clujul cele mai multe cazuri zilnice de COVID. Prefect: ”E important să știm lucrurile acestea"

De ce are Clujul cele mai multe cazuri zilnice de COVID. Prefect: ”E important să știm lucrurile acestea"

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Mircea Abrudean, a explicat de ce se află Clujul  în topul județelor cu cele mai multe cazuri zilnice cu COVID-19.

Una din explicațiile numărului crescut de cazuri noi zilnice depistate la Cluj ar fi faptul că se fac peste 2.000 de teste zilnic pentru depistarea infecției cu noul coronavirus, în timp ce în alte județe numărul testelor e de doar câteva sute pe zi, spune prefectul.

”Atunci când ne uităm la numărul de cazuri zilnice depistate la nivelul județului, trebuie să știm și numărul de teste care se realizează zilnic, pentru că, dacă ne comparăm cu alte județe, vom constata că, de fapt, comparăm mere cu pere.

Județul Cluj testează 2.500 de oameni pe zi, ieri am avut 2.530 de teste din care 1.200 la cerere. Luăm de exemplu județul Argeș, dat ca exemplu de bună practică și probabil este; se fac 400 de teste pe zi. E important să știm lucrurile acestea când ne uităm de ce avem 228 de cazuri pozitive noi pe zi, pentru că noi testăm 2.500 de oameni în fiecare zi.

E un lucru foarte bun că oamenii în Cluj își permit să se testeze la cerere, pentru că asta pe noi ne ajută să luăm măsurile necesare, să izolăm și să limităm răspândirea virusului”, a spus Abrudean. Explicațiile vin în contextul în care Clujul se află, în ultima perioadă, pe primele locuri în țară la numărul de cazuri noi zilnice.

Comenteaza