Cum va funcționa centrul de vaccinare drive-thru de la Cluj

Cum va funcționa centrul de vaccinare drive-thru de la Cluj

Se deschide primul centru de vaccinare drive thru la Cluj-Napoca.

 În colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj, Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Alexandru Vaida Voevod” Cluj, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj; Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A. – Sucursala Cluj-Napoca și cu Compania de Apa „Someș” S.A. se va deschide primul centru drive-through în județul Cluj, la Sala Sporturilor „Horia Demian”, str. Splaiul Independenței nr. 6, Cluj-Napoca.

 Acest centru va oferi maximă accesibilitate la vaccin, nucleul județean de vaccinare oferind oportunitatea tuturor de a se vaccina și de a facilita accesul la oricine dorește vaccinarea, prin câțiva pași simpli dar benefici pentru comunitate. Prin vaccinarea în masă vom putea scăpa cât mai repede de măsurile restrictive și ne vom putea relua activitățile normale de zi cu zi.

Mecanismul va fi foarte ușor, din mașină se va scoate brațul pe geam și se va face vaccinarea, urmând ca să se mai staționeze încă 15 minute pentru a se identifica reacțiile adverse, dacă este cazul, și pentru a se elibera adeverința de vaccinare. Tot acest proces va fi conform legislației în vigoare, în ceea ce privește procesul de vaccinare. Începând de mâine, împreună cu administrația locală, de comun acord, vom începe amenajarea efectivă a centrului, urmând ca de la începutul săptămânii viitoare să se deschidă. Toate circuitele vor fi bine delimitate, locația a fost aleasă în așa fel încât să fie cât mai accesibilă din toate punctele de vedere.

Dotările necesare funcționării centrului de vaccinare inclusiv resursa umană, racordarea la utilități și toate amenajările necesare unei funcționări în condiții de securitate sanitară și siguranță pentru cetățeni, vor fi asigurate, prin asumarea de responsabilități și exercitarea de prerogative legale specifice, în cadrul unor acțiuni și activități convenite de comun acord, de către instituțiile implicate.

Pentru a vă vaccina la acest centru nu este nevoie de programare, dar este recomandat ca înainte să vă prezentați la centru să vă descărcați documentele necesare vaccinării pentru a merge mai repede procesul de vaccinare și a se evita aglomerarea. Documentele le puteți descărca de aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/.

Comenteaza