Cum se simte bărbatul cu coronavirus internat la Cluj

Cum se simte bărbatul cu coronavirus internat la Cluj

Bărbatul de 45 de ani, din Maramureş, infectat cu coronavirus și internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj este stabil și nu prezintă semne de agravare a bolii. 

"Situația este staționară, nu prezintă elemente de agravare, este internat la secția dedicată, nu este intubat, i se administrează tratament. Când starea sa se va ameliora, va fi retestat, chiar dacă este mai devreme de cele 14 zile în care va rămâne internat. A fost testată și soția lui, iar testul a fost negativ. Nu a existat contact între cei doi, el a venit acasă noaptea, a dormit în altă cameră și dimineața a mers direct la spial", a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, la Ziua Live. 

Potrivit unei anchete realizate de Prefectura Maramureș, bărbatul nu a spus la vamă că vine din Italia. Traseul lui a fost urmărit însă pe camerele de supraveghere și se pare că a călătorit singur. Autoritățile mai spun că el a dat dovadă de prudență. A mers acasă și s-a izolat într-o cameră, fără să aibă contact cu soția lui.

În ziua următoare, bărbatul a sunat la 112 și a spus că are simptome asemănătoare coronavirusului și a fost transportat cu o ambulanță la Clinica de Boli Infecțioase din Baia Mare. Echipajului de pe ambulanță i-a spus prima oară că s-a întors din Italia, din Udine, oraș care nu se află în carantină. Tot celor de pe ambulanță le-a mai spus că prezenta simptomele încă de când se afla acolo.

Județul Cluj a primit 100 de kituri pentru testarea coronavirsului, iar în ultimele zile au fost testate 20 de probe din regiune (Cluj, Alba, etc.), toate având rezultat negativ. 

 

Comenteaza