Cum rămâne cu pastilele cu iod? Când vor fi distribuite

Cum rămâne cu pastilele cu iod? Când vor fi distribuite

Ministerul Sănătății a informat că lucrează la organizarea unui sistem de distribuție gratuită către populație a pastilelor care va fi operationalizat după ce campania de informare publică asupra acestui subiect se va încheia.

„Comprimatele de iodură de potasiu trebuie administrate către persoanele eligibile în cazul pericolului de expunere la radiații ca urmare a unui incident nuclear”, a transmis Ministerul Sănătății.

În urmă cu câteva zile, medicul Tiberiu Brădățan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat că pastilele de iod vor fi distribuite populației doar în cazul unei situații care impune administrarea de iod.

„Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu și-l dorește nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o astfel de situație care să impună administrare de iod tuturor cetățenilor. Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare”, a declarat secretarul de stat, la un post de radio.

„Domnul secretar de stat Tiberiu Bradațan a prezentat doar un punct de vedere personal, nefiind la curent cu acest subiect”, a precizat Ministerul Sănătății.

Comenteaza