Cu sau fără teste de salivă în școli? Arafat: Este posibil să decidem să le oprim

Cu sau fără teste de salivă în școli? Arafat: Este posibil să decidem să le oprim

Şeful DSU, Raed Arafat, a fost întrebat luni, într-o conferință de presă, de ce mai sunt folosite testele de salivă în şcoli, având în vedere că unii experţi sunt de părere că acestea nu sunt eficiente în depistarea tulpinii Omicron.

"La acest moment au fost distribuite pentru cel puțin încă două săptămâni. O să fie probabil, analizat impactul lor, dacă sunt de continuat sau nu. Asta urmează să se spună, dacă vom continua sau dacă nu, dar asta normal că se discută şi cu Ministerul Educaţiei, şi cu Ministerul Sănătăţii, cu experţi în epidemiologie, şi se va decide dacă au, într-adevăr, o valoare adăugată sau nu. Dacă considerăm că sunt fără valoare adăugată, este posibil să ajungem să decidem să le oprim. (...) Deci, urmează să vedem care va fi decizia şi cum va fi abordată situaţia aceasta, mai ales de către specialiştii în domeniu, pe partea de epidemiologie", a afirmat Raed Arafat. 

Testarea elevilor a fost reluată săptămâna trecută, când au ajuns noi teste în școli.

Duminică seara, într-o intervenție telefonică la Digi24, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că testele de salivă au început "în sfârșit" să funcționeze în școli și că din cei 27.000 de copii confirmați cu virusul, "mare parte au fost depistați la testele pe bază de salivă".

Comenteaza