În stare gravă la ATI, cu COVID, după ce s-a tratat acasă de teamă că va fi omorâtă în spital cu oxigen

În stare gravă la ATI, cu COVID, după ce s-a tratat acasă de teamă că va fi omorâtă în spital cu oxigen

O femeie de 55 de ani bolnavă de COVID a ajuns în stare gravă la ATI. Medicii spun că s-a tratat acasă cu antibiotice de teamă că va fi omorâtă în spitalele din România cu oxigen.

Este vorba despre o pacientă din Iaşi. Potrivit medicilor de la Unitatea Primiri Urgențe de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, femeia de 55 de ani, din mediu rural, a ajuns la UPU cu febră și respirație grea.

În urma testului rapid a reieșit că are COVID. Ulterior, medicii au stabilit că are afectare pulmonară 90 la sută. Pacienta avea nevoie urgentă de ventilație non-invazivă. Aceasta a fost internată pe ATI COVID la secţia neurologie, deoarece la ATI infecțioase nu mai sunt locuri disponibile. Pacienta era şi nevaccinată anti-COVID. Aceasta a stat acasă cu tratament antibiotic timp de o săptămână, de teamă că o omoară în spital cu oxigen. 

“Ieri, am avut o pacientă în UPU, de 55 de ani, dintr-o comună din judeţul Iaşi, care s-a prezentat cu febră şi dispnee. I-am făcut testul rapid şi a ieşit pozitiv, pacienta nefiind vaccinată. La radiografie, s-a observat că avea plămânii afectaţi în proporţie de 90%. A mărturisit medicilor că s-a tratat singură cu antibiotic acasă, timp de o săptămână, de teama că oxigenul din spital ar fi omorât-o. Femeia este acum pe ventilaţie noninvazivă şi a fost internată la ATI de la Spitalul de Neorochirurgie, pentru că la Infecţioase deja nu mai sunt locuri", a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD, citată de ziaruldeiasi.ro.

Din cauză că întreaga capacitate a secţiei ATI de la Infecţioase a fost depăşită, cei cu forme grave de boală au început să fie internaţi la spitalele suport. Medicii atrag atenţia asupra faptului că există persoane care, deşi prezintă simptome clare ale bolii, preferă să se trateze acasă, fără a consulta nici măcar medicul de familie şi care ajung mai târziu în formă gravă la spital.

Comenteaza