Cu ce simptome vine noul val de COVID. Medic: E o creştere destul de mare a pacienţilor care se prezintă în triaj

Cu ce simptome vine noul val de COVID. Medic: E o creştere destul de mare a pacienţilor care se prezintă în triaj

Aproximativ jumătate dintre persoanele care s-au prezentat în această perioadă la spitalul de Boli Infecțioase din Iași cu simptomatologie de viroză respiratorie au fost internate.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat, luni, că unitatea medicală se confruntă, în ultimele zile, cu o adresabilitate crescută în ceea ce priveşte bolnavii cu simptomatologie de viroză respiratorie.

Potrivit sursei citate, zilnic, în triajul unităţii se prezintă 10-15 persoane cu simptomatologie specifică virozelor respiratorii, cel puţin şase dintre acestea fiind spitalizate

"Cum era de aşteptat, perioada rece îşi intră în drepturi din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere medical. Observăm o creştere destul de mare a pacienţilor care se prezintă în triajul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi cu simptome specifice virozei respiratorii. Mai mult decât atât, o parte dintre aceştia prezintă simptomatologie specifică şi sunt diagnosticaţi cu boală COVID-19. În momentul de faţă, aceasta se manifestă cu angină, dureri în gât, febră, tuse persistentă şi disfuncţie respiratorii destul de importante", a declarat dr. Florin Roşu, pentru Agerpres.

Medicul ne sfătuieşte ca la orice modificare a stării de bine a organismului să ne adresăm personalului medical din cadrul spitalului, pentru a preveni astfel patologiile grave.

Comenteaza