Croaţia a dat startul vaccinărilor anti-COVID la copiii de peste 12 ani

Croaţia a dat startul vaccinărilor anti-COVID la copiii de peste 12 ani

Croaţia a început, luni, să vaccineze împotriva noului coronavirus adolescenții cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani cu serul de la Pfizer/BioNTech.

Deocamdată acest pas l-a făcut doar regiunea maritimă Primorsko-Goranska, a cărei capitală este portul adriatic Rijeka, relatează EFE.

Este ceea ce a confirmat directorul sediului regional al Institutului de Sănătate Publică (NZJZ), Vladimir Micovic, postului de televiziune N1.

Judecând după interesul pe care îl suscită această campanie, “se pare că o bună parte dintre copii se va vaccina pentru a începe viitorul an şcolar în siguranţă”, a comentat oficialul, conform Ro Health Review.

NZJZ a recomandat săptămâna trecută vaccinarea copiilor de peste 12 ani cu serul produs de consorţiul americano-german Pfizer/BioNTech. Cele 21 de regiuni croate decid în mod independent datele de vaccinare ale copiilor.

România a fost prima țară din UE care a demarat vaccinările la categoria de vârstă 12-16 ani, pe 2 iunie, la doar câteva zile după ce Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat administrarea serului de la Pfizer și pentru această categorie de vârstă.

Comenteaza