Criza paturilor ATI. Doar două locuri libere în țară, la Cluj și la Brașov

Criza paturilor ATI. Doar două locuri libere în țară, la Cluj și la Brașov

La nivel naţional, mai sunt sunt libere două paturi ATI, pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, unul în judeţul Cluj şi altul în judeţul Brașov.

Joi, la nivel naţional, sunt 1.374 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, dintre care 1.364 sunt ocupate, precizează GCS, conform Agerpres.

În țară sunt libere două paturi ATI - unul în judeţul Braşov şi un altul în judeţul Cluj - pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Potrivit GCS, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

Peste 400 de pacienți cu COVID în spitalele din Cluj

Joi la prânz, în spitalele din Cluj care tratează pacienți cu COVID-19 erau internate 431 de persoane, din care 55 pe secțiile ATI.

Comenteaza