Criză în sectorul medical: Angajații din Sănătate intră în greva secolului

Criză în sectorul medical: Angajații din Sănătate intră în greva secolului
| Foto: Shutterstock

În vreme ce se apropie noul an, un val de nemulțumire și tensiune se ridică în sectorul sănătății, oamenii din această industrie amenințând cu cea mai amplă grevă din ultimele două decenii.

Cea mai mare revoltă este în rândul celor de la Federația Sanitas care reprezintă 100.000 de angajați din sistemul medical și din asistența socială.

Aceștia spun că de anul viitor vor declanșa o grevă generală în sistemul medical, cea mai mare din ultimii 20 de ani. 

"Lucrătorii din sistemul sanitar și cel de asistență socială sunt foarte deciși de această dată, va fi cea mai mare revoltă din ultimii 20 de ani în cele două sisteme. 

Noi am început, deși nu este cea mai bună perioadă, am început strângerea de semnături, pur și simplu oamenii sunt revoltați. Lipsa de respect pe care politicienii o arată lucrătorilor din sistemul sanitar.

Avem peste 15.000 de semnături strânse în momentul acesta. O evaluare exactă o vom face la începutul anului viitor, dar ne îndreptăm către o grevă generală în sistemul sanitar.

Apreciem că vom strânge 100.000 de semnături până la jumătatea lunii ianuarie, iar această grevă înseamnă întreruperea activității și asigurarea doar a urgențelor. Pentru că legea ne obligă să facem asta.

Ne pare rău pentru pacienții noștri, ca de fiecare dată, nu ne dorim ca ei să sufere, dar nu avem încotro, potrivit antena3.ro.

Comenteaza