COVID, valul 5. Numărul cazurilor grave rămâne mic: din 8.600 de cazuri raportate, doar câteva zeci au ajuns la spital

COVID, valul 5. Numărul cazurilor grave rămâne mic: din 8.600 de cazuri raportate, doar câteva zeci au ajuns la spital

În ultimă săptămână a crescut numărul cazurilor noi cu 50%, însă numărul cazurilor grave a rămas redus, a transmis ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în ședința de Guvern de astăzi.

„Potrivit datelor prezentate de ministrul Sănătății în cadrul ședinței de guvern, există o creștere de 50% a cazurilor de COVID-19 în ultima săptămână. Din fericire, numărul celor a căror stare de sănătate a necesitat internarea în spital este foarte mic. Potrivit datelor prezentate, sunt 44 de internări din cele 8.600 de cazuri raportate. De asemenea, dintre locurile la ATI, aproximativ 1.500 operaționale, 417 erau ocupate cu bolnavi afectați de COVID-19”, a declarat miercuri, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Acesta a mai spus că în privința antiviralelor, ministrul Alexandru Rafila a precizat că până la finalul acestei luni ar putea fi disponibil primul medicament în centrele de evaluare din spitale.

”În privinţa antiviralelor, domnul ministru a anunţat că, până la finalul acestei luni, ar putea fi disponibil primul medicament în centrele de evaluare”, a mai declarat Cărbunaru.  

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 8.600 de cazuri noi de COVID şi au fost raportate 44 de decese. De asemenea, din cei 417 pacienţi internaţi la ATI, 33 au certificat care atestă vaccinarea. 

Comenteaza