COVID: Scădere a numărului de noi infectări la Cluj/ Cum stăm cu incidența

COVID: Scădere a numărului de noi infectări la Cluj/ Cum stăm cu incidența

Clujul a ieșit luni din topul național la numărul cazurilor noi de COVID, dar rămâne pe podium la rata de incidență a îmbolnăvirilor.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost confirmate 11 noi îmbolnăviri cu COVID-19, cu 8 mai puține decât cele raportate ieri. Cu acest număr de cazuri noi, Clujul se află pe locul șase pe țară.

Cele mai multe noi îmbolnăviri au fost raportate în București - 80 de cazuri și în județele Bihor și Timiș - câte 19 cazuri, Hunedoara - 13, Constanța -12, urmate de Cluj și Ilfov, cu câte 11 cazuri fiecare.

În ceea ce privește rata de incidenţă a cazurilor de infectare, calculată la mia de locuitori, Clujul rămâne pe locul doi pe țară, cu 0,60 la mie, după municipiul București, care are 0,85 la mie. Media la nivel național este de 0,24 cazuri la o mie de locuitori.

Rata de incidență a cazurilor de COVID a scăzut ușor și în Cluj-Napoca, de la 0,83 ieri la 0,79 la mie astăzi.

Situația în spitale

La Cluj sunt internați 38 de pacienți cu COVID, toți adulți, dintre care 13 pe secțiile ATI.

La nivel național, în spitale sunt 796 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 104 pe secțiile ATI, printre care și trei copii.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 341 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 132 mai multe față de ziua anterioară și nu a fost raportat  niciun deces.

 

Comenteaza