Video COVID la primăria Apahida. Câte persoane sunt infectate și ce se întâmplă cu centrul de vaccinare

COVID la primăria Apahida. Câte persoane sunt infectate și ce se întâmplă cu centrul de vaccinare

Trei persoane de la un compartiment al primăriei Apahida au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, a anunțat edilul comunei, Grigore Fati.

Primarul Apahidei, Grigore Fati, a fost invitat la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) unde a vorbit despre evoluția pandemiei de COVID-19 și despre centrul de vaccinare din comună.

„Avem și în primărie în acest moment, de la un compartiment, trei persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Se vede că este o zonă în care vin mai mulți cetățeni, deși foarte multe documente le putem emite și online. Însă, mulți cetățeni încă preferă să vină să vadă documentul în mână. Noi avem anumite restricții în primărie și sper ca în viitor să scadă rata de infectare”, a declarat la ZIUA LIVE, edilul din Apahida.

Când se deschide centrul de vaccinare?

Centrul de vaccinare de la Căminul Cultural din Sânnicoara a fost finalizat și dotat la începutul lunii ianuarie, însă vaccinurile n-au sosit deocamdată. „De asemenea, sper să deschidem centrul de vaccinare, care precizez că nu este la latitudinea primarului când îl deschide. Noi l-am pregătit din luna decembrie, am angajat medici, asistente, registratori și așteptăm să vedem ce se întâmplă.

Tipul de vaccin folosit va fi de la Moderna și Pfizer, în urma discuțiilor pe care le-am avut la Prefectură și la DSP Cluj. Avem două cabinete de vaccinare într-un singur centru și sper să-l deschidem undeva în jur de 10 aprilie. În momentul în care vom primi confirmarea, vom anunța cetățenii să știe să vină la vaccinare. Sunt deja vreo 1.500 de persoane programate”, a precizat Grigore Fati.

Comenteaza