România e "verde". Doar Clujul și Bucureștiul au rămas în "zona galbenă" COVID

România e "verde". Doar Clujul și Bucureștiul au rămas în "zona galbenă" COVID

Județul Cluj se află tot în zona galbenă COVID, "vinovate" fiind câteva localități în care incidența infectărilor cu noul coronavirus este încă ridicată.

Media națională a incidenței cumulată a cazurilor de COVID-19 la nivel județean pe14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 1,07, toate județele, cu excepția Clujului (1,54) și a municipiului București (1,59), aflându-se în zona verde COVID, adică sub pragul de 1,5 la mie. 

Vestea bună e că județul Cluj nu se mai află în topul noilor îmbolnăviri. Astfel, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt Bucureşti - 185, Ilfov - 48, Constanţa - 38, Sibiu - 34, Prahova - 32, Bihor - 29 și abia pe locul 7 județul Cluj, cu 26 de cazuri.

Cele mai puţine cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Gorj - 1, Bacău, Covasna, Mehedinţi şi Sălaj - câte 3 cazuri, Maramureş - 4.

Coronavirus | România e "verde"! Doar Clujul și Bucureștiul au rămas "galbene"

Incidența infectărilor rămâne tot pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori în județul Cluj, cu toate că majoritatea localităților sunt în zona verde. "Vina" poate fi aruncată pe câteva localități în care incidența cazurilor se menține ridicată. Astfel, cele mai mari rate de infectare în județ se înregistrează în Palatca - 5,23 cazuri la mie și în Săndulești - 5,22 cazuri la mia de locuitori, dar și în Chinteni - 4,57 și Poieni - 4,19 la mie.

În "zona roșie" COVID se mai află și Căianu - 3,35 cazuri la mie, Jucu - 3,42, Ploșcoș - 3,18, Săvădisla - 3,64 Sic - 3,96 și Suatu - 3,29. Pe de altă parte, în zece UAT-uri din județ nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus de 14 zile.

Deși a înregistrat o scădere semnificativă a incidenței în ultima perioadă, nici Cluj-Napoca nu a reușit să treacă încă în scenariul verde, dar este aproape, cu o rată de 1,64 la mie.

Comenteaza