Coronavirus / Arafat: "Observăm un trend ușor descendent. Nu trebui să fie un mesaj de liniştire, ci de precauție"

Coronavirus / Arafat: "Observăm un trend ușor descendent. Nu trebui să fie un mesaj de liniştire, ci de precauție"

Șeful DSU Raed Arafat a declarat joi că se poate observa un "trend ușor descendent" al infectărilor cu SARS-CoV-2, dar că acest lucru nu trebuie perceput ca pe un "mesaj de liniștire", ci mai degrabă ca pe unul de "precauție".

"La acest moment se observă un trend uşor descrescător, dar asta nu trebuie, bineînţeles, să fie un mesaj de liniştire, ci trebuie să fie un mesaj de precauţie, în sensul în care să menţinem acest trend cel puţin în următoarea perioadă", a declarat Raed Arafat, joi, în şedinţa de Guvern.

Totodată, șeful DSU a anunțat că au sosit primele teste rapide pe bază de antigen.

"Astfel, începem distribuirea primelor 300.000 de teste, care vor fi în prima fază date unităţilor de primiri-urgenţe, camerelor de gardă, deci de primă linie. De săptămâna viitoare, restul de 3 milioane o să înceapă să ajungă în tranşe şi urmează să distribuim la serviciile de ambulanţă şi, apoi, unde ne indică colegii de la Ministerul Sănătăţii", a explicat Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a precizat că în ultimele 48 de ore au fost distribuite "48 de ventilatoare suplimentare" la cererea spitalelor care au avut capacitate să crească numărul paturilor de ATI.

"Ventilatoarele ajung acolo de la stocul strategic pe care-l avem", a spus Arafat.

Comenteaza